Balkongen

När du ska inreda din balkong är det oftast bristen på stora utrymmen som är den största utmaningen. Innan du sätter igång är det viktigt att du bestämmer dig för vilken typ av balkong miljö du vill ha. Är syftet med balkongen att du ska ha plats för att duka upp till en trevlig middag för dina vänner, eller dricka en kopp te i morgonsolen, eller sjunka ner i en skön solstol efter en dag på jobbet? Om du vet vad du vill göra på balkongen innan du börjar inreda den blir det enklare att nå ett bra resultat.

På den här balkongen har man delat upp utrymmet i två delar. I den ena delen har man inrett en matplats med bord och stolar. Om det blir lite kyligt på kvällen kan det vara skönt att svepa om sig en filt och här har man också ställt upp en stege som fungerar som en slags upphängningsförvaring för dem.
I den andra ändan av balkongen har man inrett en liten myshörna, med en soffa och ett soffbord. Textilier i form av dynor och kuddar mjukar upp intrycket och inbjuder till att slå sig ner.

När man har två olika användningsområden kan det vara bra att separera dem genom att gränsa av. Den svarta gummimattan, som är placerad rakt ut från ingången, är ett bra exempel på hur du kan få den effekten, utan att det tar plats på balkongen.

För att få en ”inomhuskänsla” utomhus kan du inreda med textilier som kuddar och filtar. Lägg även till matchande krukor och lyktor. När du placerar ut inredningsdetaljerna är det bra att tänka i grupper. En kruka på ett bord kan kännas ensam, men om du ställer dit några ljusstakar och ett fat får du ett fint arrangemang som passar både inomhus och utomhus.